Grillet lammelever og gulerødder a la creme med dild

Glem barndommens sålelæder for en stund. Lammelever er den absolut lækreste lever-type man kan få fat i. Og fordi det er så hyper sundt, den bedste kilde til jern og ovenikøbet smager rigtig godt, er der al mulig grund til at sætte det på menuen af og til (med mindre du får hjertemedicin).Vores erfaring er, at den nogen magre og lidt fade lever har rigtig godt af et mere cremet tilbehør. En tur på grillen tager den bestemt heller ikke skade af.

Gulerødder a la creme

  • 500 gram gulerødder
  • en klat smør
  • 1-2 dl vand
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk sukker
  • et stort bundt dild
  • salt og peber

Grillet lammelever

  • 400 gram lammelever
  • 1/2 dl olivenolie
  • skal fra 1 citron
  • 1 spsk hakket rosmarin
  • 2 fed hvidløg

Sådan laver du gulerødder a la creme
Skræl gulerødderne og skær dem i store bidder. Sauter dem i lidt smør i nogle minutter. Krydr med salt og peber og drys med sukkeret.
Tilsæt 1-2 dl vand til det dækker halvvejs, og lad dem langsomt simre til de næsten er møre og vandet kogt væk. Rør lidt i dem undervejs.
Tilsæt fløden og lad dem simre til fløden er kogt godt ind. Smag til og vend dem med friskhakket dild.

Sådan laver du grillet lever
Lav en marinade af olive, rosmarin, hakket hvidløg og citronskal samt salt og peber. Skær leveren i store tern, og mariner dem i marinaden i mindst en times tid.
Tænd op i grillen og sæt lever-ternene på spyd. Grill dem ved direkte varme i et par minutter på hver side.
Leveren må ikke få for meget varme, men stadig være svag rosa i midten.GRILLET LAMMELEVER

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top