Grillet kylling med citron-løvstikkesmør, krydrede kartoffelspid og ristet spidskål med pesto

Denne kylling er muligvis den bedste grillkylling du, nogensinde kommer i nærheden af.
Vi lavede den på ugebasis om sommeren, da vi var studerende, og efter mange års pause kom vi i tanke om den igen forleden.
Tricket er at kyllingen får amputeret sin rygsøjle med en fjerkræsaks hvilket gør den noget flad i det – dermed bliver den mere jævnt varmet over kullene og ingen dele bliver tørre før de sidste lår er gennemstegte.
Det andet trick er at lave et lille snit i skindet på brystet og løsne skindet forsigtigt fra kyllingen. På den måde bliver der skabt en en lomme, som belejligt nok kan fyldes med kryddersmør og dermed give nogle ualmindelig saftige kyllingebryster.

Kylling:

  • 1 kylllng
  • Skal fra 1 citron
  • 1 håndfyld løvstikke (eller anden krydderurt)
  • 50 gram smør

Spidskål: 

Kartofler: 

  • 300 gram nye kartofler
  • 4 spsk olivenolie
  • Hakket løvstikke
  • salt og peber

Sådan gør du:
Fjern kyllingens rygsøjle med en fjerkræsaks eller kniv, så kyllingen bliver mere flad. Skær et lille snit i skindet på brystets underside og løsn skindet med en finger.
Rør smør sammen med citronskal og finthakkede krydderurter og fordel smørret under skindet på fuglen. Steg kyllingen på grillen ved indirekte varme i ca 1/2 time – og til sidst et par minutter på direkte varme – men hold øje med den

Skær kartoflerne i både og blancher dem nogle minutter i kogende vand. Vend olivenolie med løvstikke og krydderier og vend kartoffelbådene i marinaden. Sæt kartoffelbådende på spid og grill dem ved direkte varme til de er sprøde og gyldne.

Spidskålen hakker du fint og svitser i lidt olivenolie. Giv den et skvæt hvidvin undervejs og vend den let stegte kål i lidt pesto.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top