Grillet dorade med pesto og lynstegte grøntsager

Ud over at være en ualmindelig pæn fisk, så smager dorader virkelig godt. Det er en rigtig god spisefisk – der også kaldes havbras – som har et lyst, magert kød som er ret fin i teksturen. Fisken hentes op fra de mere sydlige vande ved middelhavet, men de bliver også opdrættet og en gang imellem skulle der vist også svømme en enkelt eller to helt herop. Ja, så global opvarmning er ikke kun af det onde…
Forleden havde de meget friske dorader hos fiskehandleren, så hjem kom de og mødte webergrillen til en temmelig hot date. Og sådan en fin fisk behøver egentlig ikke så meget baggrundskor, men kan snildt spille førsteviolin selv. Så den blev blot serveret med lidt grøn pesto og nogle grøntsager, der lige havde fået et hurtig tur på panden.

Du skal bruge:

  • 2 friske dorader / havbras
  • 2 skiver citron
  • Nogle skefulde frisk pesto
  • 1/2 fennikel
  • 1/2 squash
  • 8 cherrytomater
  • 4 spsk olivenolie
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du
Rens og afskæl fisken – hvis ikke du allerede har fået fiskehandleren til at klare den tjans. Gnid skindet med lidt olie og skær et par snit på tværs. Læg en skive citron i hver fisk og krydr med salt og peber.
Grill dem på en glohed grillrist i nogle minutter på hver side til skindet er sprødt og bobler op.
Skær fennikel i strimler og squash i skiver. Kom begge dele på en varm pande med lidt olivenolie og steg det hurtigt af. Tilsæt cherrytomater i halve og smag til med citron, salt og peber. Dryp med olivenolie.

Grillede dorader

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top