Grillede squash og krydderurtepesto med blå ost

Det er grillsæson, og hermed vil vi gerne én gang for alle undskylde til alle de naboer som aften efter aften må finde sig i sivende røgudvikling fra kuglegrillen i nr. 70. Hvis nogen vil komme forbi og vise os, hvordan man tænder op alene med klare flammer og glødende kul, er vi mere end lydhøre. Indtil da må vi bare konstatere, at der ikke går ild i et bål uden røg.
Den smækre pesto blev lavet af persille fra urtehaven, der allerede var gået i stok, og en humpel blåskimmelost i køleskabet. Du kan jo lave den med de krydderurter du har til rådighed og de nødder du har på lager. Men blå ost i pesto er voldsomt godt – det skal du prøve. Server de grillede squash til noget lækkert grillet kød eller kom dem i en sandwich. Oh yeah…

 Du skal bruge:

  • 50 gram mandler
  • 1 stor dusk persille
  • 1 stor dusk basilikum
  • 60 gram blå ost
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 1/2 dl tidselolie – eller anden smagsneutral olie
  • 2 store squash

Sådan gør du: 
Blend mandler med ost, krydderurter, eddike og olie til du har en lidt og ensartet konsistens.
Skær squash i tynde skiver på langs og pensl dem med olivenolie og drys med salt og peber. Grill dem på en glohed grillrist til de får lidt farve på begge sider. Server squash med krydderurtepesto.

Grillede squash med pesto af blå ost

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top