Grillede oksekødsspid med grønne bønner

Våde kul, en grill der først er varm, når solen er gået ned og halvråt kød der ender med at blive tilberedt færdig i ovnen. Vi har aldrig tidligere haft en speciel hed affære med kuglegrillen. Men så købte vi omsider en grillstarter, og derfra udviklede vi lidt tættere bånd.

En grillstarter, gode kul og noget ryge-træflis er vores hidtil bedste grilltips: Vi opløser altid træflisen i vand inden, så det kommer til at ryge og ikke bare brænde. Det giver den helt fantastiske grillsmag.

  • 400 gram hakket oksekød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille chili
  • Salt og peber
  • 6 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. sennep
  • 400 gram grønne bønner
  • 100 gram god fast feta
  • Persille
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Bland oksekødet med finthakket løg, hvidløg, chili og smag til med salt og peber. Form farsen omkring spid, og klem godt til. Grill dem ved direkte varme.
Nip enderne af de grønne bønner og blancher dem med kogende vand. Lav en vinagrette af olivenolie, citron, sennep og salt/peber. Vend bønnerne her, drys med hakket feta og persille.

kebab_bønner

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top