Grillede kalvehjerter med marrokkansk krydring

At tilberede hjerter er både et studie i gastronomi såvel som anatomi. Du er med andre ord ikke i tvivl om, at det er et et organ du har i hånden. Der er mange mennesker, der mener, at de ikke kan lide hjerter, lever og andet indmad. Det kan jeg virkelig godt forstå, for hvis du kun har fået det serveret i en mistilberedt facon, er det virkelig ikke en sjov oplevelse at tygge sig igennem.
Men indmad der er tilberedt på den rigtige måde er en rigtig god spise. Virkelig god endda! Og kalvehjerter er et godt sted at begynde, fordi det faktisk smager næsten lige som oksekød. Det er ikke løgn – jeg tror jeg ville kunne servere disse grillspyd til 100 mennesker, bilde dem ind at det var oksekød, og kun et fåtal ville protestere.
Jo – hjerter har en lidt mere dyb og let tranet smag, men den forsvinder fuldstændigt, når du krydrer den med paprika, spidskommen og chili. Tilbage har du et virkeligt mørt og velkrydret stykke grillet, mørkt kød. Brug gerne kalvehjerter, som smager endnu mere delikat end svinehjerter.

Det er med hjerter sådan, at enten skal du tilberede dem kort tid ved høj varme, eller også skal de simre i timevis, for at blive møre. Det er derfor vigtigt, at du holder øje med dem på grillen, og tager dem af, så snart de er blevet tilberedte og ikke længere er rå inden i. Du kan evt. servere hjerterne med denne sublime squashsalat. Her er til to personer og evt. en lykkelig hund.

  • 1/2 kalve- eller ungoksehjerte
  • 2 spsk paprika
  • 1/2 spsk røget paprika
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk eddike
  • 2 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du: Puds hjertet, så du fjerner det yderste fedtlag. Skær det store stykker på størrelse med en lille tændstikæske og vend det med olie, eddike og krydderier. Lad det trække mindst en halv time, men gerne længere. Sæt kødet på spyd og grill det over en brandvarm kulgrill til det får farve på alle sider. Men pas nu på med at give det for meget. Et minut eller to på hver side er nok. Kødet må ikke være råt inden i, men det må gerne være svagt rosa.

Grillede kalvehjerter med marrokkansk krydring

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top