Grillede blåmuslinger med to slags smør

De fleste, der har spist blåmuslinger, har fået dem dampet i hvidvin, hvilket også er helt klassisk og ganske utroligt velsmagende. Men nu når man har fået dem hvidvinsdampet med alt lige fra bacon til ged, så skal der fornyelse til (samt afprøvning af min nye Weber gasgrill), og denne gang skulle de gratineres.

Gratinering af muslinger er næsten lige så klassisk som hvidvinsdampning, men lige en tand mere besværgeligt end dampede muslinger, som jo er den absolutte superfastfood. Jeg vil mene, at jeg kan lave en portion muslinger i hvidvin, hurtigere end en bumset teenager kan svinge en Big Mac menu over disken på McDaka. Der ud over er der en kvalitetsforskel på linjemuslinger fra Limfjorden og en gang kødaffald mellem to stykker sandkage.

I nedenstående opskrift, er der brugt to slags smør, en estragonsmør og en chilismør. Er du ikke til chili, giver du den bare dobbelt op med estragon, er du derimod capsaicinoholiker og trænger til dit daglige fix, så drop estragon. Men drik under alle omstændigheder en kold øl til, aller helst en tjekkisk pils (til kvinderne) eller en dry stout.

Du skal bruge:
2 kg. blåmuslinger, rensede
200 g. blødt smør
Estragon, finthaket
Cironskal, fintrevet
1/4 finthakket løg
1/2 habanero chili, finthakket eller fintrevet
3 cm. frisk ingefær, fintrevet
1/2 fed hvidløg, fintrevet
Rasp
2 lime
Peber

Sådan gør du:
Start med at lave de to slags smør. Det smørret op i to portioner. á 100 g. I den ene tilsættes estragon, citronskal, løg og lidt peber og bland godt. I den anden kommes chili, hvidløg og ingefær i og der blandes. Stil smørrene til side.

Kom vand i bunden af en stor gryde. En 3-4 cm. skulle være nok. Bring vanden i kog. Kom herefter muslingerne i gryden i hold af en 6.10 stykker. Ligeså snart at de enkelte muslinger har åbnet sig tages de op af gryden. Nogle muslinger åbner sig med det samme, mens andre tager lidt længere tid. Forsæt til alle muslingerne har været en tur i badet. Kassér de muslinger der ikke åbnede sig. Fjern nu den ene skal fra muslingerne. Det er meget let, da selve muslingen kun sidder fast i ene af skallerne.

Kom nu lidt estragonsmør i halvdele af muslinger og chilismør i den anden halvdel og slut af med et drys rasp. Hvis du har en gasgrill kommes muslingerne på grillen og herefter tændes der op. Bruger du en kulgrill, fjerne du først rusten, tænder op for grillen, placere muslingerne på risten og bær risten forsigtigt over på grillen. Grill muslingerne til smørret er smeltet og de syder godt.

grilledemuslinger2

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top