Endnu en rigtig god basis-opskrift, som det er rart at kende, hvis man har lyst til at servere noget lækkert tilbehør. Den er super god til bistrokøkkenet, men kaster også glans over mange af de retter, du ellers ville servere en almindelig mos til.

  • Så mange kartofler du kan spise
  • Smør
  • Mælk
  • Rasp
  • Salt og peber

Sådan laver du gratineret kartoffelmos:
Kog kartoflerne i rigeligt vand – her kan det ikke gå galt – de må godt være overkogte.
Mos de kogte kartofler med en gaffel (eller kartoffelmoser) og tilsæt mælk til den bliver lind. Krydr med salt og peber, og giv den en klat smør med på vej ned i et smurt ovnfast fad. Drys med rasp og nogle tynde flager af smør (Der gør skorpen super sprød). Bag den i ovnen ved 200 grader til raspen er sprød og gylden – ca 10-15 minutter.

 

20130310-214609.jpg

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top