Græskinspireret grøntsagsfad

Vegetarer har en særlig evne til at lave proformaretter som selleribøffer, risfrikadeller, sojapølser mm.
Vegetarretter kan være helt igennem fantastiske, men denne higen efter efter at illudere kød er lidt morsom.

Følgende opskrift er fra en græsk kogebog, og går under det danske navn “vegetar moussaka”.
I min verden består moussaka af lammekød, aubergine som dominerende grøntsag og hvid opbagt sovs.
Er du i tvivl, så tjek opskriften ud.

Denne opskrift indeholder selvsagt ikke lammekød og auberginen spiller langt fra førsteviolin.
I en blindsmagning ville jeg aldrig tænke: “Mmm… moussaka”

Heller ikke: “Mmm… det smager af moussaka på en vegetar-agtig måde”.

Smagsbilledet på denne ret og moussaka er på ingen måde sammenligneligt, og tillavningen af de to retter har bestemt også forskellig.

Af disse årsager vil jeg ikke kalde det en vegetarmoussaka, men det er helt bestemt en lækker, god og nærende vegetarret.
Jeg er klar over at græskinspireret grøntsagsfad ikke er et overdrevet sexet navn, derfor kan man også kalde den πιάτο λαχανικών.

Du skal bruge:

  • 2 Auberginer
  • 2 squash
  • 3 røde peberfrugter
  • 3 små løg
  • 6 fed hvidløg
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 æg
  • 3 dl. græsk yoghurt
  • 150 g. fårefeta
  • olivenolie
  • salt
  • peber

Sådan gør du:
POWER! på ovnen. Prøv at ramme 200 grader.
Snit auberginerne i 5 mm. skiver, læg skiverne i et dørslag og drys lidt salt på.
Nu tager du squashene og giver dem samme frisure.
Befri løgene og skær dem i kvarte.
De røde peberfrugter udkernes og skæres strimler på 1 cm. tykkelse.
Hvidløgsfeddene skal beholde overfrakken på.
Kast kun voldsomt men kontrolleret squash, løg, hvidløg og peberfrugt op i et stort fad.
Befri auberginerne for salt ved at tørre dem af med en serviet, din T-shirt, karklud eller hvad du nu lige har ved hånden. Kom auberginerne ned i fadet sammen med de andre grøntsager, salt og peber og giv det Jamie Oliversk med olivenolie.
Bag dem i ovnen i 20-25 min.
Imens bruger du tiden på at fodre din kat og røre sovsen sammen. Dvs. bland græsk yoghurt og æg sammen og giv det et obligatorisk lag salt og peber.
Efter godt 20 min. pilles hvidløgene ud og smuttes ud af skallen. Så tilsættes hvidløgene og dåsetomaterne.
Smid fadet tilbage i ovnen i 10-15 min.
Drys nu fadet med fetaost som om der var sne juleaftens dag og slut af med at hælde sovsen over så det dækker.
Give det en tur mere i ovnen på 20 min.
Velbekomme – en ikke vegetar-moussaka.

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top