Græskinspireret appelsinsalat

Denne salat forestiller jeg mig, at grækerne spiser hele tiden!
Det skulle have været en mere klassisk appelsinsalat med salat og kalamata-oliven, men i mangel på de rigtige råvarer, blev salaten i stedet en freestylet variant af de græske klassiker.

Der er lidt langt mellem de gode appelsiner lige nu, men de er heldigvis lige om hjørnet.

Og så er det måske på tide at proklamere et godt feta-tip:
Kun grækerne må nu bruge betegnelsen feta, men der er mange gode producenter af fast hvid-ost i lage. Bare typisk ikke til salg i supermarkedet, hvor de lidt tørre tern fra Arla oftest er lavet på komælk.
Mange af de gode indvandrer-grønthandlere sælger dog osten i kæmpe-rør på et kg, fordi også tyrkerne har en svaghed for den salte fåre- eller gedeost.


Typisk kan du der vælge mellem fåreost, gedeost eller koost, der alle er rigtig gode. I et rør til ca. 75 kroner ligger der 5-6 hele oste, som du selv kan skære af, og selv om det lyder meget, finder man altid noget at bruge osten til.
Jeg ved godt, at mange danskere har allergi over for ged og får, men så er fårefetaen faktisk et godt sted at starte – den er nemlig på ingen måde fåret, bare meget mere fyldig.

  • 1 stor appelsin
  • 1 lille fennikel
  • 1 rødløg
  • 1 bundt persille
  • En håndfuld ristede nødder
  • Olivenolie
  • Lidt god feta
  • Salt og peber

Sådan gør du: 
Skræl appelsinen (gerne ved at skære skrællen med en filetkniv, så alt det hvide kommer af)
Skær appelsinen i tynde skiver og læg dem på et fad/tallerken.
Skær fenniklen og rødløget i papirtynde skiver og læg dem ovenpå appelsinen. Fordel den hakkede persille og feta i tynde skiver. Slut af med et par dryp god olivenolie, krydr med salt og peber og drys med de hakkede, ristede nødder.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top