Græskarsuppe med ristede champignon og creme fraiche

Der er mange gode opskrifter på græskarsuppe, men denne her er helt enkelt, ærlig og levner plads til, at du kan smage græskaret. Man kan toppe med alverdens lækre ting – stegte bacontern,  poppede ris, koriander, frisk chili, sprøde tern af rugbrød, ristede græskarkerner osv osv. Her har den fået stegte champignon og en god klat creme fraiche. Det er dælme godt. Og så koster den ikke i nærheden af 20 kr pr mand, uanset hvor mange cheapass dogmer, du propper ned over den!

  • 1 lille græskar
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 700 ml vand
  • 1 boullionterning
  • 1 dusk frisk rosmarin
  • 125 gram champignon
  • Olivenolie
  • 2 spsk god creme fraiche

Sådan gør du:
Hak hvidløg og løg fint og sauter det i en gryde med lidt olivenolie til det bliver blødt og let karamelliseret.
Skræl græskaret, skær det i store tern og kom det i gryden sammen med en rosmarinkvist. Sauter det fem minutter og hæld så vand og boullionterning på. Lad det stå og simre i ca 40 minutter, eller til græskaret er helt mørt.
Hiv rosmarinkviste op og blend suppen og smag til med salt og peber.
Imens skærer du champignon i kvarte og steger dem sprøde og gyldne på en glohed, tør pande.
Server suppen med stegte champignon, en klat creme fraiche og ristet brød.

Græskarsuppe

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top