Græskargnocchi med mozerella og smørstegte græskartern

Gnocchi med græskar giver en god konsistens, suppleret med en smuk kulør og en dejlig smag.

Man kan lave gnocchi kun med mel – men her i huset sværger vi til dem, der har fået lidt stivelse i form af kartofler. Det giver en meget bedre og mere fyldig konsistens. Forleden fik jeg lyst til at eksperimentere med at erstatte kartoflerne med græskar. Jeg valgte en 60/40 løsning med gæskar/kartoffel.

Friskkogte græskargnocchi med råstegte græskartern og smæk på persillen gav en lækker og velsmagende ret.
Her er der gnocchi til fire personer, men kun fyld til to. Enten kommer du lidt mere fyld ved, hvis I er flere end to i husstanden, eller også gør du som os: putter halvdelen af gnocchierne i en plastpost og gemmer dem på frys – så skal du bare tø dem op og smide dem på panden med lidt grøntsager, og så er der verdens nemmeste aftensmad en eller anden hektisk tirsdag.

Til gnocchierne skal du bruge

  • 300 gram græskar
  • 200 gram kartofler
  • 200 gram hvedemel
  • 2 æg
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • Salt og peber

Derudover skal du bruge

  • 50 gram smør
  • 1 rødløg
  • 200 gram græskar
  • 1 mozerella kugle
  • 1 lille bundt persille

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og græskar-kødet og kog det helt mørt.
Vend de kogte kartofler og græskar med mel, revet ost, salt og peber og tilsæt ægget et ad gangen. Saml dejen – evt med en smule mere mel – og tril den til lange pølser af ca. 2 cm i bredden. Skær pølsen i ensartede stykker af ca 2 cm. Enten triller du dem runde med en gaffel, ellers bruger du dit gnocchi-jern!
Kog en stor gryde vand og dump gnocchierne i i mindre portioner. Når de flyder ovenpå – efter et par minutter – hiver du dem op med en hulske og lader dem dryppe af.
Skær rødløget i skiver og græskaret i ensartede tern. Sauter løget i smørret og læg til side. Råsteg græskarternene til de er møre og let sprøde. Tilsæt løget og halvdelen af gnocchierne og vend det hele godt rundt.
Finhak persillen og kom den ved.
Anret med frisk moerella revet i totter.

 

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top