Hvis du lige som jeg har en svaghed for alt, der har været nede i frituregryden, så vil du blive vældig pjattet med de her græskarfritter. De er sprøde udenpå og chewy indeni – med andre ord; den perfekte snack.

At de så ikke tager mere end 10 minutter at lave, gør dem kun endnu bedre. De her er lavet med revet hokkeido-græskar. Til en giga portion med ca 20 stk er der brugt, hvad der svarer til et kvart hokkeido-græskar. Forestil dig så, hvor mange sultne gæster du kan snacke af, hvis du river et helt græskarhovede!

Opskriften er simpel: Revet græskar, revet ost, Lidt æg, mel, bagepulver og de krydderier du kan lide. Her er de smagt til med lidt timian og en lille håndfuld sesamfrø, men du kan også bruge hakket persille, koriander, rosmarin eller noget helt fjerde. Lidt tørret chili ville heller ikke være dumt, tænker jeg.

Snack løs!

Græskarfritter med parmesan

Ingredienser

  • 3 dl groftrevet hokkeido
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 æg
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 håndfuld sesamfrø
  • 2 tsk hakket timian
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt og peber
  • Olie til friture

Sådan gør du

  • Bland revet hokkeido med parmesan, sesam, æg, mel,timian, bagepulver og salt/peber
  • Blandingen skal lige nøjagtigt hænge sammen - ikke være våd. I så fald tilsæt lidt mere mel
  • Varm olien op til 180 grader.
  • Brug to skeer til at lave små kugler, som du smider i den varme olie
  • Friter til de er sprøde og gyldne
  • Server med sød chilisauce
http://raavarecirkus.dk/graeskarfritter-med-parmesan/

hokkeido_fritters

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top