Græsk salat er måske en af de retter fra det græske køkken som flest kender. Den er bestemt også en klassiker, som man roligt kan ty til i ny og næ. Med godt brød til, er den fyldig nok til at gå som en frokostret eller som middagsmåltid til småtspisende damer, men den gør sig også rigtig godt som tilbehør til mange af de mere fyldige kød eller kylligeretter, som det græske køkken kan byde på.

For 10 år siden arbejdede jeg som ufaglært tjener på en græsk restaurant og har derfor spist mig igennem en vis portion græsk salat gennem de sene aftenvagter.
Du kan tilsætte de krydderurter du har lyst til eller kan få fat i eller vælge en af dem. Mynte, oregano dild er almindeligt. Sprængmodne tomater og en god feta er alfa og omega. Retsina i glasset er valgfrit.

  • Tre tomater
  • 1 lille hovedsalat / hjertesalat
  • 1 rødløg
  • 1/2 glas oliven
  • 1/2 agurk
  • Lidt frisk oregano
  • Lidt frisk dild
  • Lidt frisk mynte
  • 1/2 blok feta
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk honning
  • Saften fra en citron
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

Sådan laver du græsk salat
Skær agurk, løg og tomat i tynde skiver. Bland det med finthakket salat.
Lav en dressing af olivenolie, honning og citronsaft og smag den til med salt og peber. Vend salaten i dressingen. Tilsæt sliced feta og oliven samt de friske krydderurter og server med det samme.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
Top