Græsk olivenbrød med oregano

Dette olivenbrød er både ret nemt at lave, og så er det ret lækkert nogen gange at få et brød, som der er “lidt mere ved”.

Egentlig kommer man normalt først oliven i græsk olivenbrød lige inden det ryger i ovnen ved at folde dejen omkring de hakkede oliven. Det giver nogle luftige lommer med en masse guf i. Men tiden var knap, og interessen for et større bageprojekt lav. Derfor blev det den lette løsning. Det er stadig et ret fantastisk brød – også nogle dage efter, hvor det lige kan ristes på en tør pande – evt drislet med lidt olivenolie.
Jeg har set mange der kommer feta i græsk olivenbrød også – det ser nu også ret anbefalelsesværdigt ud.

  • 6 dl vand
  • 25 gram gær
  • 2 spsk salt
  • 2 spsk tørret oregano
  • 2 spsk olivenolie
  • 200 gram udstenede oliven
  • 800 gram mel

Sådan gør du:
Kom vand i en skål og rør gæren ud. Tilsæt halvdelen af melet og ælt det godt sammen til dejen er elastisk. Kom derefter ttørret oregano, salt, olivenolie og grofthakkede oliven i dejen. Vend det sidste mel i – hold evt lidt af det tilbage, hvis du synes dejen bliver for tør. Den må gerne være blød og lidt våd i det stadig.
Lad dejen hæve lunt til dobbelt størrelse på bordet ca 1-2 timer.
Vend dejen ud på et bord og saml den til en stor kugle. Læg brødet på bagepapir og lad den hæve yderligere 30 minutter.
Varm ovnen til 220 grader. Pensl brødet med lidt olivenolie og giv det et kryds på midten med en skarp kniv. Bag til det er gennembagt og gyldent – ca 20-30 minutter.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top