På trods af at halvdelen af husstanden har indført et regulært forbud mod frugt i mad, lykkes det alligevel nogen gange at snige et æble, lidt rosiner eller som her en appelsin ind i det salte køkken.
Lige præcis appelsin i denne salat er ikke nogen dårlig. Den udgør faktisk det syrlige element som normalt ville indgå i dressingen. Og de øvrige ingredienser gør, at du aldrig får associationer til frugtsalat.
Salaten passer godt til det græske køkken – hvor den da også stammer fra – .f.eks til lam eller oksekød, men er god som det friske indslag til en mezze hvor der er mange små retter.

  • 2 appelsiner
  • 1 lille rødløg
  • 1 dusk persille
  • 20 kalamata-oliven
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan laver du græsk appelsinsalat
Skræl appelsinen og skær den i skiver. Læg skiverne på et fad eller en tallerken. Skær rødløget i papirtynde skiver og kom dem ovenpå. Drys med hakket persille, Udsten oliven og fordel dem ovenpå. Dryp med olivenolie og drys med salt og peber.

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top