Disse kys bliver florlette og smelter i munden. Tricket er at lave dem af italiensk marengs. Italiensk marengs er æggehvider er pisket ved smeltet varm sukker, frem for alm flormelis. Det giver en marengs der er meget mere stabil, blød og tæt i strukturen.

  • 2 dl rødvin
  • 1 stang kanel
  • 3 nelliker
  • 1 stjerneanis
  • 4 spsk sukker
  • Reven skal fra en halv appelsin
  • 2 æggehvider
  • 10 gram flormelis

Sådan gør du
Begynd med at lave en gløggessens. Kog rødvin med sukker, kanel, anis, nelliker og appelsinskal. Kog det ind til halve. Du skal ende med at have en dl. intenst gløggsirup.
Pist æggehviderne med florsukker til de er stive. Tilsæt langsomt den kogende sirup mens du pisker. Bliv ved med at piske til massen er kold.

Hæld massen på sprøjtepose og sprøjt små kys ud på bagepapir. Tør dem i ovnen ved 50 grader til de er tørre. Det kan sagtens tage hele natten.

20121222-203341.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top