Khachapuri kan godt sammenlignes lidt med en pizza. Vel at mærke en pizza lavet af en pizzabager med en lille ingeniør i maven. I Georgien, hvor Khachapuri kommer fra, viste en undersøgelse fra 2009, at 88% procent af alle georgier fortrækker en Khachapuri frem for en pizza.
Jeg ved bare, at Khachapuri i lighed med pizzaen, er fremragende tømmermændsmad.
Hvis det skal være helt super autentisk, så skal man bruge den georgiske sulguni-ost til Khachapuri, men i mangel af bedre er der her brugt en blanding af frisk mozzarella, modnet cheddar og feta.

Georgisk tømmermandsmad –

Ingredienser

    Brød
  • 430 g. mel
  • 2 dl. mælk
  • 1 æg
  • 1 æg, sammenpisket
  • 100 g. smeltet smør
  • 20 g. sukker
  • 20 g. gær
  • 1/2 spsk. salt
  • Fyld
  • 4 æg
  • 300 g. feta, smuldret
  • 200 g. cheddarost, revet
  • 1 kugle frisk mozarella, skåret i små tern

Sådan gør du

    Brød
  • Bland mælk, gær, et æg, halvdelen af smørret, sukker og salt sammen i en skål, indtil gæren er opløst
  • Tilsæt herefter melet og ælt dejen grundigt - gerne i en røremaskine
  • Lad dejen hæve i 90 minutter
  • Del den færdighævede dej i fire lige store dele
  • Rul hver del ud i en rektangel der måler ca. 25 x 20 cm.
  • Rul herefter kanterne op på rektanglet og form den som et bredt vikingeskib, ved at klemme de korteste sider af rektanglet sammen i en spids
  • Efterhæv brødene i 30 minutter
  • Pensel herefter kanterne med det sammenpiskede æg
  • Fyld
  • Bland alle ostene sammen
  • Fordel ostefyldet på hver af de fire brød
  • Bagning
  • Bag brødene i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter eller til brødet og osten er ved at tage farve
  • Tag brødene ud af ovnen og lav en lille fordybning i midten af hvert brød med en ske og kom et æg i fordybningen
  • Bag brødene videre i 5 minutter
  • Efter 5 minutter tages brødene ud af ovnen og pensel skorpen med lidt af det resterende smør
  • Når brødet skal spises, blandes æg og ost sammen, så ægget bliver færdigtilberedt af varmen fra osten.
http://raavarecirkus.dk/georgisk-toemmermaendsmad-khachapuri/

georg1

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top