Gedelever på spid med persillerod/hvidløgcreme og rødkålsalat

For ikke så længe siden fik vi mulighed for at købe en halv friskslagtet frilandsged til en ret favorabel pris. Med indmad og hele molevitten. Og selv og den firbenede slikkede sig længselsfuldt om munden, da de fik øjenkontakt med leveren, blev det de tobenede, der endte med at få (det meste) på tallerknen. Gedelever smager stort set som leveret fra alle andre slags dyr – måske endda lidt mildere. Altså med andre ord kan du lave denne ret med den slags lever, som du nu kan få fat på.

Du skal bruge:
400 g. gedelever
1/4 rødkål
ca. 400 g. persillerødder
4 fed hvidløg
1/2 liter mælk
Olivenolie
Æbleeddike
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at skære leveren i mundrette stykke og kom dem på spid og grydre med salt og peber. Forvarm ovnen til 200 grader.

Snit kålen i så fine strimler som muligt og bland den med lidt olivenolie, æbleeddike, salt og peber. Hvor meget afhænger af dine egne smagsløg, men den må gerne være lidt til den syrlige side. Mas nu rødkålen lidt, så den mister noget af sin fasthed og du får røde fingre.

Skræl persillerødderne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand. Imens pilles hvidløgene og simres i mælken til de er pænt bløde, hvilket tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra de møre persillerødder, kom de møre hvidløgsfed i. Blend det hele med en stavblender. Tilsæt herefter mælk i små portioner, indtil du har en lind mos. Hold mosen var ved lav varme. Der er muligvis lidt mælk tilbage, men det kan katten få.

Kom leverspidene i ovnen i 8-10 minutter – mere hvis den skal være helt grå og tør. Server dem med mos og rødkålssalat.

lever_pure1

[adsenseyu1]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top