Ged med røgede rejer og rødkålsremoulade

Surf n’ turf. Grundlæggende ved jeg ikke hvor meget surf n’ turf der er over rejer og ged, da rejer dybest set bare er havinsekter i familie med bænkebidere. Det sætter lidt den nye trend med det sydamerikanske køkken og des insekter i relief. Vi har jo til alle tider spist insekter – de kommer bare fra havet.

Hvis du ikke kan skaffe ged (men det kan alle da?), kan du bare lave en udskiftning med et får. Men her kommer så opskriften på ged med havinsekter.

Apropos insekter. Hvad er honning egentligt? Vil du virkeligt vide det? Ok, det er bi-bræk der startede som bladluse bæ – og det er ikke en joke.

Du skal bruge:
Ca. 800 g. Gede chops der stadig sidder sammen
300 g. upillede rejer
2 dl. hvidvin
1/4 rødkål
2 spsk kapers
4 skiver syltet rødbede, gerne hjemmesyltede
1/2 lille løg
1 tsk. karrypulver
2 dl. hjemmelavet mayonnaise
1/2 dl. cremefraiche
Et lille bundt dild
Olivenolie
Salt og peber

Røgpistol
Æblesmuld

Sådan gør du:
Start med at klargøre dit gedekødet. De yderste 3 cm. af ribbenene skrabes fri for kød og bindevæv. Gnid kødet ind i olivenolie og drys med salt og peber. Løg kødet i et ovnfast fad med hvidvinen i bunden. Giv det ca. 25 min i en forvarmet ovn ved 180 grader. Skal det være helt gennemstegt giver du det bare 30-35 min, men du skal ikke servere det for mig! Lad kødet hvile i 5 min inden servering.

Til remouladen starter du med blande dressingen. Dvs. blande mayonnaise, cremefraiche og karrypulver. Bagefter hakker du kapers groft, løget fint og rødbeden i små tern. Bland det i dressingen. Tilsidst snittes rødkålen meget fint med et meget skarpt ninja-sværd eller ditto kniv. Det skal ligne fine små hår fra en rødhåret fe. Bland rødkålen i dressingen og lad det stå i 10 min. Det gør den HELT store forskel.

Inden rejerne røges (for pibe, cigaretter og cigar er noget man ryger, ikke rejer) pilles de og lunes kort på en pande. Læg rejerne i en tæt beholder og giv dem et ordentlig skud røg med æblesmuld. Lad rejerne stå i 4 min et lunt sted.

Anret hver tallerken med gedekødet ståret i stykker med 2 ribben på hvert stykke, drysset med lune røgede rejer og små henkastede kvaste dild. Server med lidt rødkålsremoulade on the side. Det fungerer nærmest som en salat. Hvis du vil have ekstra tilbehør til, kan du lave saltbagte kartofler.

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top