Gateau marcel – chokoladekagernes dronning

Gå hjem brownie! Smut svampede chokokoladekage! Skønt I er fine på jeres egen måde, blegner jeres skønhed, når chokoladekagernes ukronede dronning træder sine elegante skridt ind på bordet. Gateau Marcel! Her har vi intet mindre end en enkeltbillet til chokoladenirvana, som du ikke vil hjem fra. Chokoladekage uden et gram mel dækket med endnu mere chokolademasse og pyntet med….mere chokolade.
At det er den ærkefranske kok Michel Michaud, der er opfinderen, kan du læse om hundrede af steder på nettet, også at han på det kraftigste fraråder, at du kalder enhver chokoladekage med mousse på toppen for en gateau marcel.
Som om det ikke var nok, er det oven i købet den letteste chokoladekage, du overhovedet kommer til at røre i dit liv. Det her er ikke den originale opskrift – men jeg tænker, at den er så tæt på, at mesterkokken himself nok ikke vil løfte et øjebryn. Hvis du altså husker, at bruge usaltet smør.

Gateau marcel – chokoladekagernes dronning

Ingredienser

  • 250 gram mørk chokolade - den bedste du vil være bekendt!
  • 200 gram usaltet smør
  • 200 gram sukker
  • 7 æggehvider
  • 7 æggeblommer

Sådan gør du

  • Smelt smør og chokolade over vandbad og rør godt rundt.
  • Pisk æggehvider, blommer og sukker til en luftig masse.
  • Vend æggemassen forsigtigt sammen med chokolademassen uden at slå alt luften ud.
  • Smør en springform og kom halvdelen af dejen i.
  • Bag den ved 165 grader i ca 30 minutter, til den giver let efter.
  • Køl kagen helt ned inden du tager den ud af formen.
  • Når kagen er helt kold kommer du den sidste del af dejen ovenpå og smider kagen på køl i minimum nogle timer - gerne til dagen efter.
  • Pynt gerne med revet chokolade.
http://raavarecirkus.dk/gateau-marcel-chokoladekagernes-dronning/

gateaumarcel1

 

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top