Gammeldags rabarberkage med flødeskum

Altså kage og kage…det er det jo ret beset ikke. Det er en kompot med flødeskum, og fungerer bedst til dessert. Og hvordan er det nu det er. Er den en æblekage, hvis det er med makroner og bondepige med slør, hvis det er med ristet rugbrød?
Anyhow, denne her er jo så med rabarber. Præcist som min mor laver den. Min mor sværger dog til makroner. Jeg synes nu, at den smør- og sukkerristede rugbrød også gør noget ualmindelig godt ved hele affæren.

Du skal bruge: 
1 bundt rabarber
1 vaniljestang
1 1/2 dl sukker
1 spsk vand
200 gram rugbrød
20 gram smør
2 spsk sukker
1/4 liter fløde

Sådan gør du:
Skær rabarber i grove stykker og kom dem i en gryde med 1 spsk vand og sukkeret. Fjern vaniljekornene og kom korn og stængel ned i gryden. Kog rabarberne op i 4-5 minutter til de er møre men ikke helt udkogte. Køl kompotten helt af.
Riv rugbrødet og rist det på en pande i smørret. Når det er sprødt tilsætter du sukkeret og tager det af panden. Køl helt af.
Anret kompot med ristet rugbrød og top med letpisket fløde.

rabarberkage2

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top