Det er ikke til at sige hvordan citronfromagen blev den klassiske nytårsdessert i mit barndomshjem. Ikke desto mindre har den fundet vej til de fleste af de nytårsaftener jeg husker, og jeg ved, at den stadig kommer på bordet, når min mor laver dessert til årets sidste dag.

Jeg gætter på at citroner og fløde var sådan lidt fornemt i efterkrigstiden, og at hun sikkert har taget traditionen med sig fra sine unge dage. I dag er det mest fornemt hvis du kan finde gode citroner der ikke er sprøjtede!

Desserten er rigtig fin på en let og delikat måde. Den er luftig og delikat, og faktisk en forfriskende alternativ til de fyldige chokoladedesserter og kager.
Jeg har set opskrifter med hele æg, kun med blommer. Jeg synes den bliver bedst og mest luftig med stivtpiskede æggehvider.

  • 4 blade husblas
  • 3 æg delt i blommer og hvider
  • 100 gram sukker
  • 1/4 liter fløde
  • Saft og skal fra 3 citroner
  • Flødeskum til pynt

Sådan gør du:
Læg husblas i koldt vand.
Pisk flødeskum i en skål. Pisk blommer og sukker til æggesnaps i en anden. I en tredie pisker du æggehviderne tykke og stive.
Tag husblasen op af vandet og smelt det forsigtigt i en tykbundet kasserolle. Tilsæt citronskal og saften. Lad den køle en anelse af, før du pisker en smule af æggemassen i, og derefter vender det hele i æggemassen, mens du pisker. Vend forsigtigt fløde og æggehviderne i og hæld det op i en glasskål, der stilles på køl i mindst et par timer inden den er klar til servering.

 

20120825-173438.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top