Gammeldags æggekage med kippers

Gammeldags dansk æggekage laves vist nok egentligt med flæsk eller bacon. Sjovt nok er vi på Råvarecirkus begge vokset op med, at æggekage laves med kippers – altså røgede sild på dåse!
For mit vedkommende giver det nok mening, fordi jeg kommer en spytklat fra Glyngøre, der jo som bekendt piller rejer og hælder fisk på konserves. Om det er det færøske ophav der gør, at den anden halvdel af teamet ligeså anser kippers som en hel habil fisk, er svært at sige.
Den danske æggekage skal laves med mælk og kartoffelmel, og det er den særlige tilberedningsteknik, der gør den både sprød og luftig.

Du skal bruge:
Lidt smør
8 æg
1 1/2 dl mæll
1 spsk kartoffelmel
Salt og peber
2 tomater
1 dusk purløg
1 dåse purløg

Sådan gør du:
Pisk æg, mælk og kartoffelmel sammen og krydr med salt og peber.
Smelt smørret på en god pande ved medium varme og tilsæt æggeblandingen. Du skal ikke røre rundt i den, på samme må som når du laver scrambled egg, men når de første milimeter af æggemassen har sat sig, kan du begynde at skrabe små “huller” med spatlen, så den rå æggemasse kommer ned, og den tilberedte masse “fluffer” lidt op. Fortsæt indtil den er næsten tilberedt. Kom til sidst en tallerken eller lignende over panden og lad den dampe færdigt de sidste minutter.
Pynt med kippers, tomater i skiver og finthakket purløg.

Æggekage med kippers

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top