Fyldte chokolader med chokoladekaramel

Der er bestemt andre og bedre steder på nettet at bevæge dig hen, hvis du gerne vil blive god til at lave ting med chokolade. Der går måneder imellem, at jeg kaster mig ud i at temperere chokolade, så jeg er stadig på begynderstadiet, og det lykkes bestemt ikke altid, men de her fine chokolader fik jeg bakset sammen omkring nytår – og de var perfekte!
Vil du lave fyldte chokolader er det essentielt, at du kan finde ud af at temperede chokolade. Og du kommer ingen steder uden et termometer. Glem alt hvad du har set på TV – hvis du er almindelig gennemsnitlig og kun tempererer chokolade i ny og næ, har du ikke det der Blomsterberg-blik, der gør, at du lige nøjagtig ved hvornår den “sidder i skabet”.
De her er ret lækre og ret simple. En god begynder-chokolade synes jeg, som er rimeligt lette at lave og samtidig smager frygtelig godt.

Du skal bruge: 
1 1/2 dl fløde
65 gram glukosesirup
85 gram sukker
Vanilje fra 1 stang
40 gram smør
5o gram chokolad

Ca 300 gram mørk chokolade

Sådan gør du:
Varm fløde og glukosesirup op i en lille gryde.
Kom sukkeret på en pande og lad det smelte gradvist ved medium varme. Når det er smeltet helt tilsætter du den varme flødeblanding under omrøring.
Kom vaniljekornene ned til karamellen og varm det hele op til 105 grader.
Tag gryden af varmen og lad det køle af til ca 80 grader. Tilsæt den hakkede chokolade (de 50 gram) og rør rundt med en gummiskraber til du har en jævn karamel.
Når temperaturen er nede på 35-40 grader kommer du smørret ved og rører godt rundt. Stil den til yderligere afkøling på bordet.

Temperer den mørke chokolade:
Hak den fint og smelt 3/4 over vandbad til det har en temperatur på 52 grader. Tag chokoladen af varmen.
Tilsæt det sidste chokolade og rør til den er smeltet. Under omrøring sænkes temperaturen til 29 grader.
Varm forsigtigt chokoladen op over vandbad, til den rammer en temperatur på 31 grader.

Hæld chokoladen i din chokoladeform og sørg for, at der kommer chokolade helt op af kanten. Bank bunden så der ikke kommer luftbobler. Vend straks formen på hovedet, så du får tømt formen for chokolade. Skrab fladen med en paletkniv.
Lad chokoladeskallen sætte sit på køkkenbordet. Det tager ca en lille halv times tid. Sørg imens for at røre i din chokolade og holde den stabilt på de 31 grader. Giv den et par sekunder over vandbadet i ny og næ.
Når chokoladeskallen har sat sig, fordeler du karamellen i formen. Det er vigtigt, at karamellen ikke er mere end 25-28 grader – ellers smelter den chokoladeskallerne.
Fyld ikke mere i, end at du stadig kan lukke chokoladerne med en bund af ren chokolade.
Hæld til sidst de sidste chokolade på, så du får lukket.
Lad de fyldte chokolader sætte sig på køkkenbordet natten over. Det tager noget tid.
Når de er helt satte kan du let banke dem ud på køkkenbordet.
Hvis de alligevel ikke vil slippe formen, kan du smide formen på køl i 15 minutter. Så skal de nok give slip.

Fyldte chokolader med chokoladekaramel

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top