Fyldt butternut-squash med lam, feta og fennikel

Du kan fylde butternut-squash med mange lækre ting. Denne her er lavet med marrokansk-inspiration og proppet med lam, oliven, fennikel og koreander.

Resultatet er en smuk og dekorativ ret med varme, farve og smag, som får en tirsdag aften til at ligne en fest, du aldrig vil hjem fra.

  • 1 butternut græskar
  • Olivenolie
  • 400 gram hakket lammekød
  • 2 løg
  • 1 fennikel
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk spidskommen (stødt)
  • 20 gram oliven
  • En lille bundt koreander
  • 200 gram feta
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Del græskaret på tværs og skrab kernerne ud. Smør begge dele ind i olivenolie og smid den i ovnen i ca. en halv time ved 200 grader til den er næsten mør.
Skrab derefter det meste af fyldet ud, så du har ca. 1-2 cm græskar tilbage i “skallen”. Fyldet gemmer du i en skål.
Sauter løg og hvidløg i lidt olivenolie. Skær fennikel i tynde skiver og kom det på panden. Rør rundt til det falder lidt sammen. Tilsæt lammekød og steg til det med. Kom det udskrabede græskarfyld ved kødfyldet. Krydr med spidskommen, salt og peber.
Skær oliven i kvarte og kom den i fyldet. Smuldr halvdelen af fetaen og bland dem i kødfyldet.

Stop fyldet tilbage i de udhulede, halve græskar. Kom dem tilbage i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter. Inden servering drysser du det sidste feta og hakket koreander på toppen.

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top