Frittata med østershatte, tørret salami og hvide asparges

Spanien har sin tortilla. Frankrig sine bundløse quiches, og vi selv har æggekagen. Italienerne derimod har deres frittata: den pandebagte æggekage!
Du kan spise frittata både kold og varm – her i huset er vi meget divergerende om det spørgsmål. Du kan stort set komme det i du lyster – denne blanding af tørret salami, sprøde hvide asparges og friske østershatte er bare virkeligt godt!
Og nå ja, lige et tip om salami – bare så vi er på det rene: Når vi skriver salami mener vi som udgangspunkt aldrig (ALDRIG) denne slags. Derimod mener vi noget der ligner sådan en fin, tørret økofætter som ham her.

  • 6 æg
  • 100 gram østershatte
  • 6 hvide asparges
  • 100 gram tørret, god salami
  • En lille dusk frisk oregano
  • Olivenolie
  • 10 gram smør
  • Salt og peber
  • Blomsterkarse, oregano og purløgsbloster til pynt

Sådan gør du:
Skær salami i mindre tern. Skræl asparges og skær det nederste af stokken af. Skær dem i mindre ,munrette bider.
Skær østershatte i mindre stykker.
Kom olie og smør på panden og steg svampene og salamien ved middelhård varme til de bliver gyldne og stegte. Kom asparges og oregano på, og steg til de har optaget al fedtstoffet. Skrue ned på lav til medium varme.
Pisk æggene sammen med lidt salt og peber.  Kom æggemassen oven på fyldet og lad det stå, til kanten begynder at virke bagt og slipper.
Sæt så panden i ovnen under grillen ved 200 grader i nogle minutter, til den også er bagt på toppen. Vend frittataen ud på en tallerken og drys med oregano, blomsterkarse og purløgsblomster.

Fritatta med hvide asparges, østershatte og tørret salami

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top