Friterede courgetteblomster med ricottafyld

Det er i virkeligheden lige ved at være sent nok, men med denne kolde sommersæson kan du stadig være heldig at finde courgetteblomster på grønttorvet, eller måske har du en plante eller to i haven, der stadig blomstrer.
Ud over at være ualmindelig pæne, så smager de helt spæde courgetter – eller squash – ret fænomenalt, og det er en ret stor delikatesse at fylde blomsten med ricottafyld og dyppe den i beignet-dej.
Der er forskel på han- og hunblomsterne og kun hunblomsterne sætter blomster med squash på. Hanblomsterne har bare en stilk, men du kan sagtens bruge blomsten alligevel.
Vi har tidligere år haft courgetter i vores lille urbane have, og blot et par planter gav mange flere courgetter, end vi reelt set kunne nå at spise, og så nænner man godt at plukke blomsterne med de små courgetter på. Hvis høsten er mere beskeden, ville jeg nok overveje blot at plukke blomsten og lade frugten vokse sig stor.

Friterede courgetteblomster med ricottafyld
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2
Ingredients
  • 6-8 corgetteblomster
  • 100 gram ricotta
  • Salt og peber
  • 2 spsk hakkede krydderurter (Her er brugt timian og persille, men du kan selv vælge)
  • 1 citron
  • 1 æg delt i hvider og blommer
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk citronsaft
Instructions
  1. Bland ricotta med krydderurter og smag til med salt og peber.
  2. Kom massen på en sprøjtepose og sprøjt en smule ned i hver blomst, hvorefter du forsigtigt folder bladene omkring ricottamassen igen.
  3. Pisk æggehviderne stive.
  4. Pisk æggeblommer sammen med salt, mel, bagepulver, mælk og citronsaft. Vend forsigtig æggehviderne heri.
  5. Varm olien op.
  6. Dyp de fyldte blomster i dejen og kom den i den varme olie.
  7. Steg dem i olien til de er lysebrune, og læg dem på fedtsugende papir.
  8. Drys med lidt flagesalt og server med lidt citron.

 

Fritedede courgetteblomster

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top