Friterede blæksprutteringe

Må indrømme, at vi her i huset – som som mange andre vel – har en svaged for sprøde snacks, der har været en tur forbi fritureolien. Friterede blæksprutteringe er én af favoritterne.
Kan du skaffe en hel tiarmet blæksprutte, er det klart at foretrække, men alternativt, kan du på frost købe ferske blæksprutteringe. De er ikke gode til ret meget andet end en tur i frituren, men her fungerer de så faktisk helt okay.
Ringene vendes i en beignet-dej og kommer derefter ned i den varme olie, til de er sprøde og gyldne. En lille dip til og et glas hvidvin vil være helt efter bogen.

Friterede blæksprutteringe
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 100 gram blæksprutte skåret i ringe.
  • 1 dl øl
  • 1 æg – delt i hvide og blomme
  • Salt og peber
  • 80 gram hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • Olie til friture
  • Salt
  • Citronbåde
Instructions
  1. Rør æggeblomme, mel, øl og bagepulver sammen. Tilsæt lidt salt og peber.
  2. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.
  3. Skær blæksprutten i ringe. Dyb dem i dejen og kom dem straks i 180 grader varm olie.
  4. Steg dem til de puffer op og bliver gyldne. Læg dem på fedtsugende papir.
  5. Krydr med lidt salt og dryp lidt citron på inden servering.

 

4

 

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top