[adsenseyu1]

 

Det er hyggeligt at eksperimentere med forskelligt tilbehør til osteanretningerne.
Hvor de honningsøde nødder og friske sirupper er dejlige til de fede oste og blåskimmel, er denne løg- og æblekompot især et friskt tilbehør til faste, tørre og lidt stærke oste.
Synes i øvrigt at den med sine nordiske ingredienser er som skabt til de danske Arlas Unika oste, som man nu kan købe i Torvehallerne.
Der er mange rigtig gode i sortimentet, ikke mindst “Lykkebjerg” – noget så sjældent som en dansk råmælksost.

  • 1 æble
  • 2 løg
  • 1 spsk salt
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk æbleeddike
  • Frisk peber

Sådan laver du frisk løg- og æblekompot:
Skær løgene i tynde skiver. Drys det med alt, og lad det stå og trække på køkkenbordet i en halv times tid. Hæld kogende vand over løgene, og lad det stå i et par minutter, hvorefter du hælder vandet fra, og skyller løgene under den kolde hane.
Lad dem dryppe godt af, før du tilsætter honning, æbleeddike og friskkværnet peber. Tilsæt æblet i tynde skiver. Hæld det hele på glas, og lad det trække 6-8 timer eller mere.

20130421-153012.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top