Franske flutes – på 3 minutter

Det er ikke svært at lave flutes, der matcher gourmetbageriernes ublu priser på vand+mel+gær-flutes.
De friskbagte og hjemmelavede smager mange gange bedre, koster en tiendedel, og så tager det vitterligt ikke mange minutter at vende dem sammen.
Det er rigtig og efter alle regler at bage dine franske flutes med surdej, men ærlig talt er det ikke altid der liiiige er liv i surdejen. Tricket er at lade dine flutes koldhæve – det tager noget tid men du behøver jo ikke kigge på det imens. Sæt eks dejen over inden du går  i seng, så kan du bage dem næste morgen. Eller inden du tøffer på arbejde, så er dejen klar, når du kommer hjem.

Franske flutes – på 3 minutter

Ingredienser

  • Gær på størrelse med en ært
  • 1/2 liter iskoldt vand
  • 10 g. salt
  • 700 gram hvedemel

Sådan gør du

  • Bland vand med gær og med en håndmixer eller røremaskine
  • Rør halvdelen af melet i til det begynder at danne lange tråde. Hæld det sidste mel, samt salt i , og saml dejen. Dejen må ikke være hård, men der i mod være ret blød.
  • Sæt dejen til hævning i køleskabet i 6-8 timer.
  • Tag derefter dejen ud. Del dejen i 3-4 lige store dele, som du trækker til lange flutes. Ikke noget med at ælte dejen eller trille den til pølser. Sno evt. dejen rundt om sig selv så den bedre holder formen.
  • Lad flutene hæve overdækket i en time på pladen
  • Når flutene er hævet færdig, skæres der et snit på langs og bag dem ved 230 grader i ca 15 minutter eller til de sprøde og lysebrune.
http://raavarecirkus.dk/franske-flutes-pa-3-minutter/


franskflutes2

 

 

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top