Det er ikke svært at lave flutes, der matcher gourmetbageriernes ublu priser på vand+mel+gær-flutes.
De friskbagte og hjemmelavede smager mange gange bedre, koster en tiendedel, og så tager det vitterligt ikke mange minutter at vende dem sammen.
Det er rigtig og efter alle regler at bage dine franske flutes med surdej, men ærlig talt er det ikke altid der liiiige er liv i surdejen. Tricket er at lade dine flutes koldhæve – det tager noget tid men du behøver jo ikke kigge på det imens. Sæt eks dejen over inden du går i seng, så kan du bage dem næste morgen. Eller inden du tøffer på arbejde, så er dejen klar, når du kommer hjem.
Ingredienser
- Gær på størrelse med en ært
- 1/2 liter iskoldt vand
- 10 g. salt
- 700 gram hvedemel
Sådan gør du
- Bland vand med gær og med en håndmixer eller røremaskine
- Rør halvdelen af melet i til det begynder at danne lange tråde. Hæld det sidste mel, samt salt i , og saml dejen. Dejen må ikke være hård, men der i mod være ret blød.
- Sæt dejen til hævning i køleskabet i 6-8 timer.
- Tag derefter dejen ud. Del dejen i 3-4 lige store dele, som du trækker til lange flutes. Ikke noget med at ælte dejen eller trille den til pølser. Sno evt. dejen rundt om sig selv så den bedre holder formen.
- Lad flutene hæve overdækket i en time på pladen
- Når flutene er hævet færdig, skæres der et snit på langs og bag dem ved 230 grader i ca 15 minutter eller til de sprøde og lysebrune.
