• 1 kilo løg
  • 1 pænt stykke gruyere, parmesan, lagret cheddar eller anden fast tør ost
  • 1 liter hønsefond
  • Lidt hvidvin
  • Frisk timian
  • Olivenolie
  • 1 klat smør
  • Noget daggammelt brød

Sådan gør du

Skær løgene i tynde skiver. Svits dem langsomt i smør og olivenolie. Det tager en halv times tid ,og så har du søde, brune løg i gryden.
Tilsæt lidt hvidvin, en sjat whisky og hønseboullion, og lad det lige koge op. Tilsæt timian, og krydr med salt og peber.

Inden da skal brødet ristes godt i ovnen. Riv osten og læg den oven på brødcroutonerne, som lægges i bunden af en dyb tallerken, der kan tåle en hot tur i ovnen.
Hæld suppen i, og smid hele molevitten en tur i ovnen ved 20 grader, til osten er smeltet.
Spises med det samme!

20120814-182456.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top