Fougasse med to forskellige krydringer

Fougasse er franskmændenes svar på foccacia. Det er provencalsk brød, som er kendetegnet ved sine flade form med de særlige snit. Formen og snittene gør, at du får et smukt brød med ret meget skorpe. Du kan lave det helt plain, men det er også meget almindeligt at krydre brødet med ost, ansjoser, oliven eller provenacalske urter som timian, rosmarin og laurbær. Fougasse er meget pynteligt og et hyggeligt brød at sidde og bryde af ved bordet med et glas rødvin.

  • 400 ml lunkent vand
  • 25 gram gær
  • 1 spsk salt
  • 500 gram hvedemel
  • Olivenolie
  • Rosmarin
  • Timian
  • Sorte oliven
  • Flagesalt

Sådan gør du:
Bland gær med vand. Rør salt og mel i og ælt godt i 5-10 minutter.
Muligvis skal du holde lidt af melet tilbage. Dejen må ikke være for hård.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Kom den ud på et meldrysset bord og del dejen i to.
Form dejen til en lang pølse og træk den ud så du får et aflangt og fladt brød på ca 3 cm i tykkelsen.
Pensl hele overfladen med olivenolie og skær nogle lange snit i den, så der opstår nogle store huller i dejen.
Den ene stikker du med rosmarin- og timiankviste og drysser med flagesalt. Den anden stikker du udstenede oliven ned i.
Bag ved 230 grader til de er gyldne og gennembagte.

Fougasse

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top