Hvem der kom først – kineserne, thailænderne, vietnameserne eller filipinerne – har jeg ikke nok madhistorisk kendskab til at vurdere. Men den østasiatiske opfindelse at pakke kød og grøntsager ind i en tynd pasta-agtig dej er rigtig god, uanset hvem der først fandt på ideen.
Og selvfølgelig kan du altid smide en pakke Daloon i indkøbskurven, men det er slet, slet ikke det samme, som at lave dem selv. Og det er en af de retter der bare er voldsomt sjove at lave.

Jeg tror nu godt, at man kan lave forårsrulledejen selv, men hvis du også har et liv, du gerne vil prøve at opleve ud over dit køkken, kan jeg anbefale at frekventere en god asiatisk købmand, som har de færdige dejstykker på frost til rørende få kroner.
Husk hele tiden at holde dem fugtige med at rent, fugtigt klæde mens du arbejder med dejen. Så fastholder den sin smidige og elastiske form.

Til denne portion bliver der ca. 12 store forårsruller.

  • 400 gram hakket svinekød
  • 2 spsk soya
  • 3 spsk østerssauce
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 50 gram finthakkede shitake eller østershatte
  • En lille dusk koreander, finthakket
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk friskrevet ingefær
  • 50gram fintrevet spidskål/hvidkål
  • 12-24 plader forårsrulledej.
  • 1 æg til pensling
  • Olie til friture

Sådan gør du:
Bland kødet med hvidløg, finthakket koreander, soya, sukker, østerssauce og ingefær. Tilsæt svampe og rør godt rundt.
Hak kålen meget fint, og kom den på panden med lidt olie. Steg til kålen falder lidt sammen. Kom kødfarsen på, og steg til det hele er gennemstegt. Lad det køle helt af.
Tag den optøede forårsrulledej ud af køleskabet.
Læg et rent, fugitgt klæde på bordet og læg en plade dej herpå. Fordel lidt fyld i en stribe, og fold dejen omkring til en rulle.
Du kan også med fordel lægge to lag dej omkring – det giver en endnu mere sprød forårsrulle.
Steg rullerne i fritureolie ved 180 grader.

Forårsrulle2

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top