Forårsløg og sortfodsskinke

Noget af det allerbedste ved at rejse i Spanien er mængden af sortfodsskinke, man kan nå at fortære på en uge – til en femtedel af prisen i Danmark.
Sortfodsskinken stammer, som den kvikke læser nok har gættet, fra en særlig grisebasserace med sorte fødder. Og prisen er lige proportionelt med hvor lang tid, den har fået lov at gnaske agern under åben himmel. Jo mere agern, desto finere kød – eller rettere kraftigere kød. Det allerfineste har en så kraftig smag, at det minder mere om det færøske, tørrede lammekød end om den parmaskinke, som de fleste nok kender.
Smagen er kraftig, mørk og intens, og kødet er silkeblødt og ret fedt.

Vi er med andre ord mange kilometer fra det skinke, som mange smider i toasteren, sandwichen mm, som til gengæld er fyldt med dejlige ting som nitrit, salt og ascorbinsyre. Denne ret skal du så kke lave på toast-skinke. I nødstilfælde kan du købe en god serranoskinke i dit supermarked.

Denne skinke er købt i Deli del Toro i Torvehallerne, som har mange lækre skinker, friskskåret og i alle prisklasser. Fra de billige serrano til de allerdyreste pata negra. Det gode er – uanset hvilken du vælger – at  man ikke behøver mange hundrede gram for at gøre sig selv eller sine gæster meget glade. Med mindre de selvfølgelig er vegetarer. Men gå efter nogle af de gode frilandsgrise. Friland smager bedst – også på spansk.

Denne ret er en simpel servering, der yder den største retfærdighed til den gode skinke og de friske forårsløg.

Til en forret til fire skal du bruge.

  • 8 friske forårsløg
  • 100 gram sortfodsskinke
  • 50 gram tør, lagret ost (f.eks. en manchego)
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du:
Skær bunden og det øverste af forårsløgene, men lad noget af det grønne blive på.
Sauter dem i olivenolie i høj varme, til de lige netop begynder at tage farve.
Anret dem med strimler af skinke, ost i fine chunks, og krydr med salt og peber.

[adsenseyu2]

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top