Foccacia er italiensk madbrød, der smager fantastisk til de fleste pastaretter eller stuvninger.
Brødet er også fast følgesvend på vores italienske picnics, der som regel også består af gode italienske oste, pølser og eks. artiskokcreme. Denne her opskrift gør det ekstra nemt at få friskbagt brød, da du laver hele balladen dagen før. Der er kun én hævning og den foregår i køleskabet natten over. Næste morgen smider du brødet i ovnen og vupti – lækkert saftigt brød med sprød skorpe.
Ingredienser
- 4 dl lunken vand
- 2 tsk flagesalt
- 25 g gær
- 250 g durummel
- ca. 300 g hvedemel
- Friske rosmarinkviste
- ½ dl olivenolie
- Flagesalt
Sådan gør du
- Rør vand, salt og gær sammen i en skål
- Tilsæt durummel, og rør dejen sammen.
- Tilsæt hvedemelet, og rør sammen i 10 minutter - dejen skal være ret våd i det
- Fordel dejen direkte i en bradepande beklædt med bagepapir, og tryk huller i dejen med fingrene
- Tryk friske kviste rosmarin ned i overfladen.
- Sæt det tildækket på køl natten over.
- Næste morgen tager du brødet ud. Smør godt med olivenolie ud over toppen og tryk igen en masse huller/fordybninger i dejen med fingrene
- Drys med havsalt, og bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt.