Flødebolle-is i sprøde vafler

For noget tid siden havde favorit-isbaren Ismageriet en helt særlig is på menuen, som desværre forsvandt fra kortet lige så hurtigt, som den var dukket op: flødebolleis!
Da jeg aldrig nåede forbi i tide, måtte projektet naturligvis udfoldes på egen matrikel. Resultatet er en vaniljeis vendt med rigeligt mørkt chokolade og swirls af flødebolleskum. Smidt i en sprød vaffel og toppet med guf og ristet kokos er det en nyklassiker!

Flødebolle-is i sprøde vafler
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 60 min
Ingredients
  • Til isen skal du bruge:
  • 4 æggeblommer
  • 3 dl sødmælk
  • 3 dl fløde
  • 1 vaniljestang
  • 100 gram chokolade
  • 1 plade husblas
  • Til vaflerne skal du bruge:
  • 100 g mel
  • 75 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • Derudover skal du bruge:
  • 2 æggehvider
  • 100 gram sukker
  • 1/4 dl vand
  • 2 spsk kokosmel
Instructions
  1. Start med at lav iscremen: Pisk sukker, æggeblommer og vaniljekorn lyst og luftigt.
  2. Varm mælk og fløde op til lige under kogepunktet og pisk det forsigtigt i æggemassen.
  3. Kom æggemassen tilbage i gryden og varm op til det lige bobler i overfladen.
  4. Køl massen helt af før du kommer den i en ismaskine og kører til den er kold og cremet.
  5. Hak chokoladen groft og vend den i.
  6. Varm sukker og vand op i en gryde til det koger.
  7. Pisk ægehvider helt stive.
  8. PIsk forsigtigt siruppen i de stive æggehvider lidt af gangen.
  9. Pisk, pisk, pisk til du har en luftig og tæt flødebolleskum.
  10. Kom iscremen i en form.
  11. Vend halvdelen af skummet ovenpå og træk striber i ismassen, så skummet fordeles groft.
  12. Sæt isen på frys i mindst en times tid.
  13. Pisk de tre æg til vaflerne luftigt med sukker og tilsæt bagepulver.
  14. Kom det smeltede smør i og rør godt rundt.
  15. Afslut med melet og rør massen godt sammen.
  16. Kom et par spsk. fulde dej på en varm vaffeljern og bag til de er let gyldne.
  17. Tag vaflen af og form den til kræmmerhuse.
  18. Lad vaflerne køle af og sætte sig i et glas, der holder på formen.
  19. Rist kokos på en tør pande.
  20. Anret isen i vaften, kom ekstra skum på og drys med kokos.

 

Flødebolleis i vaffel

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top