Flan med torskerogn og nordisk persillepesto

Psst….starter lige med at anbefale denne ret til den forestående påske. Den indeholder alt det en dejlig påskeret skal. Cremede æg og lokale råvarer i sæson!)
Torskerogn er i sæson lige nu – og det er endda til en rigtig billig pris. Men når først man er kommet hjem med 2 kg torskerogn fra fiskehandleren, melder spørgsmålet: hvad skal vi egentlig stille op med det?
Heldigvis er det sjoveste ved at at købe stort ind af en bestemt råvare, at man kan få lov til at prøve den af i alle mulige afskygninger og slippe en smule kreativitet løs.Denne ret startede egentlig som en Nikolaj Kirk ret med multe bagt med en æggestand.
Mon torskerogn går an? Absolut! Og mere end det. Torskerognen smager så dejligt sammen med den cremede æggemasse og de smækre selleristykker. Og pestoen gør det til intet mindre end en festret!
Denne her er lavet med persille, prästost og hasselnødder for at fuldende det nordiske look, (som ærlig talt smager mange gange bedre end hundedyre pinjekerner og drivhus-basilikum uden alverden smag.)
Det her er – no shit – en af de dejligste retter vi har lavet meget længe, og jeg kan virkelig kun anbefale dig at prøve den.
Den er super smuk at servere portionsanrettet. Skal du lave den til mange, kan du smide det hele i et ovnfast fad i stedet.
Denne portion er mere end rigelig til to, men nok til fire hvis du serverer lidt godt brød til.
Nordisk persillepesto
  • 50 gram prästost (eller parmesan)
  • 50 gram hasselnødder
  • En stor dusk persille
  • Frisk peber
  • Koldpresset rapsolie
Flan med torskerogn
  • 2 æg
  • 1 1/2 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 50 gram prästost
  • Salt og peber
  • Skal fra en halv citron
  • 200 gram torskerogn (kogt)
  • 1 fed hvidløg
  • En mellenstor kartoffel
  • 2 gulerødder
  • 200 gram selleri
  • Noilly Prat

Sådan laver du nordisk pesto:
Varm nødderne på en tør pande, til de bliver ristede og mørke. Læg dem i et rent klæde, og nulr alle skallerne af dem. Smid dem i en foodprocessor (hvis du har sådan en) eller en skål der får en tur med stavblenderen sammen med en stor dusk persille, hvidløgsfedet, osten, frisk peber og olie til det hele binder. Pestoen kan være så fast eller lind som du foretrækker. Jeg synes den er bedst, når den ikke er alt for flydende. En deciliter eller deromking skal der nok til.

Sådan laver du flan med torskerogn
Start med at koge torskerognen. Put den rå rogn i en gryde med vand så det dækker. Tilsæt et par laurbærblade og nogle peberkorn. Lad den simre i 10-12 minutter, og lad den køle af i lagen. Den skal føles ret fast, så er den færdig. Føles den blød, skal du give den fem minutter til.

Skær gulerødder og selleri i ensartede halvstore tern. Svits dem i rapsolie sammen med finthakket hvidløg og tilsæt en sjat Noilly prat (er du fanatisk med det nordiske, kan du bare bruge birkevin) 🙂

Pisk æg med fløde, mælk, revet ost og revet citronskal. Smag til med salt og peber.
Skær torskerognen i tern. Fordel rogn og grøntsager i bunden af en dyb ovnfast tallerken. Hæld æggemassen over, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. et kvarter. Når de er gyldne på toppen er de klar.
Server dem med et par skefulde af den gode pesto.

[adsenseyu2]

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top