Flæskesteg med rødkålsalat – Flæskestegssandwich del 1

Vi må indrømme det: Denne flæskesteg så primært dagens lys, fordi vi havde voldsomt lyst til flæskestegsandwich. Så har du nogen sinde spekuleret på, om man kan være bekendt at stege en hel flæskesteg, selvom I kun er to, eller sågar kun én, så er svaret et prompte JA.
Denne økologiske grisesteg vejede omkring 1,4 kg og rakte til tre personer i to dage i træk. Først flæskestegsandwich i første stadie (denne her) og dagen efter som sandwich med syltede agurker, mayonaise og rødkål. Og bagefter var der sågar nok til både at fryse 8 store skiver ned til coming-up-flæskestegsandwich-cravings og til at hunden kunne holde fest.
Pris: 144 kr. Det er en sjat dyrere, end den, der lå i køledisken ved siden af til 58,95, som til gengæld var stoppet med antibiotika, halekuperet og havde levet hele livet på et tremmegulv. Men ærlig talt, man behøver ikke selv være et svin, bare fordi man godt kan lide en god flæskesteg.

Steg

  • En ribbensteg
  • 15 nelliker
  • Salt og peber

Sovs:

  • 3 laurbærblade
  • Et par håndfulde rodfrugter i grove stykker
  • 1 løg
  • 1/2 liter vand
  • 25 gram smør
  • 2 spsk mel
  • 1/2 dl fløde

Rødkålsalat:

  • 1/4 rødkål
  • 1 håndfuld usaltede peanuts
  • 1 håndfuld gule rosiner
  • 1 håndfuld tørrede dadler
  • 2 spsk honning
  • 8 spsk olivenolie
  • 1 spsk sennep
  • 2 spsk citreonsaft

Sådan gør du: 
Rids ribbenstegen hele vejen ned med ca 1 cm riller. Sørg for at skære helt ned til kødet. Gnid sværene grundigt med salt – også ind imellem rillerne. Stik nelliker ned mellem sværene. Læg stegen på en bagerist og kom den i ovnen ved 200 grader indtil sværene er gyldne og skru herefter ned til 175 grader. Sørg for, at stegen står rimeligt plant, så den bliver lige sprød over det hele. Kom evt et stykke grøntsag under den ene ende, hvis den er lidt ujævn.

Kom stykker af løg, rodfrugter og laurbærblade i en bradepande sammen med vandet. Sæt bradepanden under stegen, så den kan opsamle evt fedt der bliver smidt.

Steg i ca 1- 1 1/2 time eller til sværene er helt sprøde.
Tag kødet ud og lad det hvile i et kvarters tid.

Imens sier du væsken fra bradepanden over i en lille skål.
Smelt smør og en gryde og tilsæt melet under piskning, så får en jævning. Pisk i den til den får en lysebrun farve. Kom væsken fra bradepanden i og pisk rundt. Tilsæt fløde til du har en fin konsistens og smag til med salt og peber.

Flaskesteg2

[adsenseyu1]

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top