Der findes et zen-buddhistisk ordsprog der lyder “Evigheden er den tid det tager at vide alt” og det er omtrent lige så lang tid det tager at pille 100 g. fjordrejer.

Engang pillede vi fjordrejer til 24 mennesker – det var lidt som at udfører en hjerteoperation på en regnorm.

Empiriske studier og objektive kliniske forsøg der lever op til kravene om videnskabelig redelighed, altså ikke noget med at opfinde forsøg, har påvist at livet er for kort til at pille fjordrejer.

Så er det heldigt at man kan betale sig fra en langsom død og købe dem pillede, men til en kg. pris på 700-900 kr. Det er omtrent kg. prisen for en dansk hummer… Den lader vi lige så i et sekund.

Det værste er dog at de smager umådeligt godt. Faktisk så godt at de endda kan hamle op med den føromtalte danske hummer.

Men men men… Hvor der er vilje er der vej. Man kan faktisk tilberede og spise fjordrejer, uden at skulle pille dem. De skal bare have en tur i ønskebrønden (fritteres). Det eneste du skal bruge er:

  • Så mange rå upillede fjordrejer du har lyst til og kan spise
  • Mel
  • Salt og peber
  • Smagsneutral olie

Hæld et lag på ca. 3 cm. olie i en gryde og varm den på lidt over middel varme.Imens vendes de rå og helst levende fjordrejer i lidt mel, lidt salt og peber.
Når olie er god opvarmet, smides en lille håndfuld fjordrejer i og fritters i 40-60 sekunder. Skallen skal være sprød, men de må ikke brankes. De tages op med en hulske og dryppes af på et eller andet (fedtsugende papir, en sigte, din kat).
Wupti og du har lavet fjordreje snack, uden at sætte livet på spil.
Olien kan efter brug sigtes og afkøles og så har du den perfekte basis for en fjordreje-mayo.

Fjordreje fritt er perfekt til en børnefødselsdag eller når svigermor kommer på besøg.

Fjordreje fritt

 

 

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top