“Fish and chips” – Fisk og fritter

Du kan sagtens selv lave den engelske fastfood klassiker. Om du serverer den med malteddike er vist en smagssag og noget man skal være vokset op med. Men ellers kan du servere det hele med en god omgang tartare-sauce.
Du behøver ikke bruge torsk til din fish and chips.  Brug en anden hvid fiskefilet, som f.eks. lys- eller mørksej, der både er noget billigere og mindre overfisket.


Fritterne laver du som nu bedst kan lide dem. Vil du gå hele vejen er der ingen vej uden om de triple-kogte. Er du til sunde side, kan du lave de ovnbagte. De her er lavet af almindelige, store vildmose kartofler, der har fået en enkelt tur i frituren.

I denne portion er der til to personer

  • 300 gram hvid fiskefilet
  • 6 store kartofler
  • 1 dl øl
  • 1 æg  – delt i hvide og blomme
  • Salt og peber
  • 80 gram hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 citron

Sådan laver du fish and chips
Start med at lave den dej, som du skal dyppe fisken i.
Rør æggeblomme, mel, øl og bagepulver sammen. Tilsæt lidt salt og peber. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen.

Skær kartofler i stave og udblød dem i koldt vand i en halv times tid. Dryp dem af og steg dem i frituregryden ved 180 grader til de er gyldne og sprøde,

Skær fisken i passende bider. Dyp fisken i dejen og kom den i den varme olie til den bliver gylden og gennembagt. Hvis du bruger en frituregryde med metalnet, skal du lige være opmærksom på, at holde fisken fri fra nettet de første sekunder, da den ellers kommer til at sidde fast og bage omkring nettet.

Server med en sauce tartare og citronbåde.

Fish and chips

 

[adsenseyu2]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top