Finikia – små kager med valnød og appelsin

Finikia hedder disse små græske kager, og de er ret så vanedannende, når man først har fået smag for deres sprøde og ret smuldrene konsistens.
Nettet er fyldt med opskrifter på dem, men mange kommer både æg og smør i, og så er vi lidt ude på tyndt Finikia-is.
Kagerne laves nemlig med olivenolie og oprindeligt med semuljemel. Det faktum har vi lige set bort fra, og i stedet frembagt en pladefuld sprøde græske småkager nænsomt dyppet i honning og rullet i valnødder.

Drik et glas ouzo til eller snup en kop kaffe i stedet.

  • 250 gram hvedemel
  • 1 1/2 dl olivenolie
  • 3 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt nellike
  • 1/4 muskatnød, revet
  • 75 gram sukker
  • Skal og saft fra 1 appelsin

Derudover skal du bruge

  • 150 gram honning
  • 1 dl vand
  • 2 spsk orangeblomstvand (eller lidt appelsinsaft)
  • 25 gram valnødder
  • 1 tsk kanel

Sådan laver du finikia:
Bland mel, sukker, bagepulver, appelsin og krydderier. Vend det lidt efter lidt i olivenolien og rør til du har en rimelig fast masse.
Tril dejen til små kugler – ca. på størrelse med en blomme – og sæt dem på bagepapir.
Bag dem ved 180 grader til de begynder at blive lysebrune på toppen – ca. 20 minutter.
Imens blander du honning og vand i en lille gryde og lader det småkoge nogle minutter.
Blend valnødder med kanel til du har en grov nødde-mel.
Lad kagerne køle lidt af inden du vender dem i honning og drysser med valnødder.
De bliver ikke alt for søde hvis du tæller til 10 mens du dypper dem i honning. Tæl til 50, så tror jeg at grækerne er tilfredse.
Spis dem når de er kølet lidt af. De er bedst friskbagte.

[adsenseyu1]

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top