Fennikel med stenbiderrogn og rødspætte

Fiskeforretningen på Amagerbrogade havde pakket fiskene væk og gjort klar til at lukke, da vi kom forbi et minut over lukketid, og gerne ville have fingre i et par laksebøffer og noget lys fisk til weekenden.
Til gengæld havde Netto halv pris på en laksebøf, der afgav noget mystisk, slimet væske og fiskefarsen fra i mandags var også meget billig!
Vi sprang begge dele over, og købte en pose frosne “Alaska-rødspætter” fra Stillehavet.
Det skal vi lige huske ikke at gøre igen.
Fisken som sådan smager fint – især hvis man ikke kan lide fisk(!) Hele tre forskellige fugtighedsbevarende midler sørger for at de hvide fiskefileter suger en masse væske til sig (for at booste kiloprisen) og mit gæt er, at de stadig er saftige efter et par timer i ovnen.

Nå men retten er altså helt fantastisk – og bliver kun bedre hvis du modsat os, kommer i rette tid forbi fiskeforhandleren, og køber noget fisk af en god kvalitet. Stenbiderrogn kan man på denne tid af året være heldig at finde til en kilopris på 3-400 kroner. Så er det bare med at købe stort ind og fylde fryseren.

  • 2 små fennikel (med top)
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 1/4 Noilly Prat
  • 100 gram stenbiderrogn
  • 300 gram lys fisk (lyssej, torsk, rødspætte, you name it)
  • Citronskal
  • Dild

Sådan gør du:
Skær toppen af fenniklerne og gem dem til senere.
Skær løg og fennikel i tynde skiver og sauter dem i olivenolie. Tilsæt Noily prat og lad retten simre i 10-15 minutter til grøntsagerne er møre.
Læg imens fisken i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber og tilsæt et par stænk Noily Prat inden du smider den i ovnen ved 200 grader i ca 5 minutter.
Smag fenniklen til med salt, peber og citronskal. Anret i det på tallerknen, fisken ovenpå, og derefter stenbiderrognen. Drys med hakket dild og toppen fra fenniklen. fiskmedstenbiderrogn

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top