Fem salater, du kan servere til middag

Hvis du er én af de heldige kvinder, der bor sammen med én af de der stereotype mandetyper, der ikke mener, at deres skrøbelige maskulinitet kan håndtere at spise “kaninfoder”, ja så kan du enten fræse ned og købe en kotelet til ham eller med fordel overveje at skifte ham ud med en lidt friskere model.
Ja undskyld, men jeg har sgu lidt af en aversion med mænd (og kvinder!), der mener, at salat og grøntsager ikke er rigtig mad, som danser uden om alt, der engang er vokset op af jorden, og som kræver at æde en rød bøf hver aften (som oftest er af det arveste mælkekvæg, hvilket er en anden historie), før de synes, de kan blive mætte. Shit, jeg synes altå ikke, de er det kvikkeste pærer….Hov, fik jeg nævnt, at jeg er vokset op i Vestjylland?
Til alle jer andre. Her er fem salater, der er så mættende, at du kan servere dem som en selvstændig middagsret. De er 100 % fri for dåsemajs, agurk og iceberg, og stedet tilsat en proteinkilde af enten fisk, kød eller ost. Og alle bliver ekstra gode, hvis du bager et godt brød til.

Salat med halloumi og figner

Salat med halloumi, figner og pinjekerner
En god middags-salat skal være fyldig og fyldt med forskellige smagsindtryk og konsistenser, og så skal der altså være noget protein til stede på den ene eller anden måde for at være rigtig festlig .
Friske, søde figner og salt halloumiost er nærmest skabt for hinanden – og med en drys ristede pinjerkerner på toppen er lykken nærmest gjort.
Se opskrift

***

Salat med laks og rødbede

Salat med varmrøget laks, karse og rødbede
Man bliver klog af at spise laks og derfor insisterer jeg på, at vi skal spise laks regelmæssigt – gerne på ugentlig basis. Der er godt nok noget med nogle tungmetaller, men come on, laks smager bare godt – ikke mindst i nyrøget tilstand. Her har den fået nye venner i form at rødbede og frisk hovedsalat.
Se opskrift

***

Salat med kyllingelever, valnødder og blå ost

Salat med kyllingelever, valnødder og blå ost
Kyllingelever – og alt andet lever – er herre sundt, den bedste jern-kilde du kan få, (med mindre du tit slikker på et metalrør) og alene af den grund bør du sætte det på menuen regelmæssigt.
En anden grund til at spise lever er, at det faktisk smager rigtig godt. Især hvis du pepper den lidt op og ikke oversteger den.
Derudover har vi en forbandet pligt til at spise op, siden vi har valgt at slagte et dyr. Du kan heller ikke bare sprætte en ko op for at spise mørbraden!
Se opskrift

***

Salat med grillede ferskner

Salat med grillede ferskner, ost, mynte og spicy pekannødder
Osten giver en skøn, salt fedme, som gør, at det bliver en super mættende middagssalat. Og så de der crunchy, spicy pekannødder på toppen med et drys frisk mynte. Så kan den der sommer altså godt snart komme an.
Se opskrift

***

Salat med vandmelon og grillost

Salat med vandmelon og grillost
Afarter af denne salat er faktisk én af de mere autentiske cypriotiske serveringer med halloumi. Men så kom vi lidt bresaola ved, et drys forårsløg, lidt solsikkefrø og noget citronskal, og så var det så som så med autenciteten. Men det smager fuldstændig fantastisk og af ren og skær sommer. Med hvidvin i glasset og friskbagt brød på siden er den sommeraften sikret.
Se opskrift

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

Latest comment
  • Hej Louise. Fin opsang og skønne salater 🙂 Jeg kan kun være enig med dig i dine betragtninger – er selv opvokset på en gård i Nordjylland, men derfor kan man godt blive rigtig glad for grøntsager og salater alligevel.
    De bedste hilsner Jette

Top