Er der noget vi kan blive enige om i stort set hele verden, så er det, at det er hyggeligt at dyppe sprøde ting og sager i en god dip. Om du så er til chips, sprøde brødstænger eller friske grøntsager lader vi være op til dig selv.

Her er fire opskrifter, der hylder hele den store, mangfoldige klode…..og dip…

Den amerikanske
I tvivl om det er  rødvin eller hvidvin, der passer bedst til ost? Prøv med øl.
Øldip lavet på smør, ost og øl er sært og hyggeligt på én gang. Server den med sprøde, salte chips og du er home-safe!
Øldip

Øldip

 

Den franske
All time favoriten “sauce tartare” kan ledsage en rå bøf, men oftest bliver den brugt til fisk og skaldyr. Og den er obligatorisk til fish and chips. 
Det er en mayonaisebaseret sauce, som minder ret meget om en hjemmelavet remoulade til forveksling. Også god til chips.
Sauce tartare

Sauce tartare

 

Den græske
Denne græsk-inspirerede aubergine-dip kan du spise som en snack med lidt gode grissinier eller et par sprøde kiks. Du kan også sagtens servere den som hovedmåltid med noget godt olivenbrød eller foccacia og nogle grillede grøntsager. Eller som her med skivede solmodne tomater, kalamata oliven, dild og lidt forårsløg.
Auberginedip

Auberginedip

 

Den pakistanske
Yoghurt med agurk er en verdensklassiker, der både har været i Grækenland, Tyrkiet og Indien. Raitaen kan smages til med spidskommen, mynte eller chili. Denne variant med masala er the real thing, som på trods af sin spicy facon køler i munden, når du smider stærke curries på bordet. 
Raita masala

Raita_masala

 

 

 

Den thailandske
Sød, salt og stærk på samme tid. Denne jordnøddedip er svært tilfredsstillende og egner sig voldsomt godt til en tallerkenfuld sprøde, nykogte rejechips.
Du kan også bruge den til kyllingespyd eller til at dyppe dine friske forårsruller i.
Rejechips med jordnøddesauce

Rejechips med peanutdip

Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top