Vagtelæg er ret beset bare små hønseæg. I det mindste hvad smag angår. Men de har samtidig en perfekt størrelse, der gør dem egnede til snacks og hapsere.
Her er fem måder du kan servere vagtelæg på, som både vil gøre sig godt på påske-buffeten eller som en snack, mens du skænker et glas velkomstbobler op til dine påskegæster.

 

Med inspiration fra Sønderjylland
Solæg er sønderjydernes noget særegne specialitet, som disse små hapsere skeler lidt til. De her er spicy og cremede på samme tid – men uden den blå blomme.
Vagtel-solæg

Vagtel solæg

 

Æg i æbleskivepanden
Thailænderne har en pande, der til forveksling ligner vores æbleskivepande. Samtidig har de fundet på, at knalde nogle vagtelæg ned i den og give den en ordentlig r*vfuld krydderi.
Alt i alt en forfriskende måde at aktivere støbejernspanden med de ni huller på.
Æg i æbleskivepande // Kanom Krok Khai nok-ta

Thai æg

 

 

Hapser i flere lag
De berømte picnic-æg er egentlig mere engelske end skotske. Med en sprød ydre, fyld af svinekød og en indre af flydende blomme, er det et projekt du skal sætte lidt tid af til.
Normalt laves skotske æg med hønseæg, men resultatet bliver noget mere raffineret i en mindre udgave,
Scotch egg

Scotch egg

 

Pænt pakket ind
Denne thai snack har det mundrette navn Kiew Tod Kai Nook Gata. Fair nok, måske det betyder hårdkogte vagtelæg der gerne ville være forårsruller på thai.
Vagtelæg i forårsrulledej

Vagtelæg i forårsrulledej

 

The Noma-style
Det eneste svære ved denne – let forenklede – Noma-klassiker er, at slippe heldigt fra pilningen af de letkogte æg.
Lykkes du med det, får du den mest fantastiske snack – ever!
Røgede og syltede vagtelæg a la Noma

Røgede og syltede vagtelæg

 

 

 

 

[adsenseyu2]

Post Tags
Share Post
Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top