Fasan med oliven og pinjekerrner

Fasan med oliven er en af tusindvis af retterne fra Sølvskeen.
Italienerne kan lide simpel mad – vi kan også godt lide at peppe den lidt op. Så here goes – med massevis af grønne oliven, skønne pinjerkerner og rødvin.
  • 1 Fasan
  • 1 dusk rosmarin
  • 100 gram smør
  • nogle gode skiver panchetta (eller bacon)
  • 200 gram gode grønne oliven
  • 2 dl rødvin
  • 50 gram pinjekerner
  • Salt og peber

Sådan laver du fasan i oliven:
Krydr fasanen godt med salt og peber. Brun den lige på panden, inden du svøber panchetta om fuglen sammen med et par kviste rosmarin, du stikker ind hist og her. Læg den i et ildfast fad penslet med olivenolie og  med nogle gode klatter smør og rødvinen. Steg den i ovnen i ca 1/2 time. Dryp den ofte med stegeskyeen og vinen.
Efter 20 minutter tilsætter du oliven og pinjekerner og steger den færdig.
Server fuglen med godt brød og måske en salat.

 

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top