Fasan med kålpølser og æble

To af mine favorit-råvarer i hele verden er fasaner og kålpølser. Jeg ville til enhver tid vælge fasan over kylling og kålpøler over alle andre pølser (ok, bortset fra blodpølse).
Der er noget urfugl over smagen af fasan, hvor en gennemsnitlig mishandlet høne mest smager af flyttekasse og det fiskeaffald, den lever af. Uha ja, det er derfor, kyllinger er fulde af omega 3. Det her er efterårsmad, når det er bedst. Og fra i dag, må du skyde hanerne.

Du skal bruge:
1 fasan
3 kålpølser, skåret i tre dele
2 æbler, uden kerne og i kvarte
8 skiver øko. bacon
1 dl. madera
1 dl. fasan- eller hønsefond
3 kviste rosmarin
List olivenolie
Salt og peber

Sådan gør du:
Start med at parterer fasanen i bryster, lår og skrog. Kog evt. fond på skroget. Svøb brysterne og lårene ind i bacon og fastgør baconen med tandstikker.

Brun kødstykker godt af i olivenolie, i en pande med høje sider. Tag kødet af panden og brun herefter kålpøler og æbler. Fjern pølser og æbler fra panden. Kog panden af med madera og tilsæt hønsefond, rosmarin, æbler, pølser og fasan. Lad det hele simre i 15-20 min og smag til sidst til med salt og peber. Server evt. lidt kartoffelmos til.

stegt_fasan2

Share Post
Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

Latest comments
  • Jeg kunne ikke finde din e-mail adresse, så jeg skriver her i stedet for, at du måske skulle se lidt på overskriften. 🙂

    mvh
    -Sejer

    • Hej Jens
      Du synes ikke det hedder “kålpøler”?
      Tak for heads up, retter med det samme 😀

      • Så skal de da hedde “kålpøller” 🙂

        mvh
        -Sejer

Top