Fasan med cremede hvide bønner

Sidst på efteråret kan man være heldig at få kløerne i nogle gode fasaner, hvis man da ikke har en ualmindelig dygtig skarpskytte i sit netværk, der kan hjælpe en med at fylde fryseren op.

Vi ved jo efterhånden godt, at de fasaner vi køber hos fisk- og vildthandleren i virkeligheden ikke er frie fugle der uheldigvis kom på skudhold, men i virkeligheden er opdrættede dyr, der er blevet fodret og knapt kan flyve, indtil de er blevet sat ud til lystjægeres fornøjelse. En skæbne som en slags levende lerdue med andre ord.
Fasanjagt er en stor forretning på mange godser, hvor der opdrættes over 1 million dyr årligt

Mange fasaner har alt andet lige haft en bedre opdræt end størstedelen af de danske køledisk-kyllinger mange sætter tænderne i. Men der er også vældig mange fasaner der bliver indfanget i volierer, og lever 30 dyr på en kvadratmeter.

Uanset hvad er fasaner bare fantastiske spisefugle, men deres ophav er værd at have in mente inden du smider dem i gryden.

  • 1 fasan (til to personer)
  • Er par skiver god tørsaltet bacon
  • 2 hvidløg
  • 2 løg
  • Olivenolie
  • Timian
  • Et par håndfulde hvide bønner
  • Kyllingefond
  • Persille
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel

Sådan gør du:
Sauter løg, timian, bacon og hvidløg. Brun derefter de rengjorte fasaner. Kom de udblødte bønner i gryden og fyld halvt op med kyllingefond. Lad det simre under låg til bønnerne er helt møre, ca. 1-1 1/2 time.
Lav en roux af smør du smelter og pisker sammen med melet. Tilsæt et par dl af væsken fra den anden gryde, til du har en tyk sauce. Hæld den over i gryden med fasanen og bønnerne og brug den til at jævne retten.
Server med  masser af persille og nybagt brød.

20121219-141041.jpg

Written by

Finder du opskrifter på salater, desserter eller kager, har de som regel været under min kniv. Men jeg er også en ørn til pies, simreretter, ting der kan skæres i store tern og alt mad man kan drikke cava til.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top