“Hvis du fortæller mig, hvornår du har købt citrongræs, så fortæller jeg også dig, hvornår jeg har købt citrongræs. Så ved vi begge to hvornår nogen af os køber citrongræs. Hvis du køber citrongræs og jeg køber citrongræs, så har vi lige pludselig meget citrongræs”.
Nogenlunde sådan forløb en diskussion forleden.
Og på den måde endte vi op med 14 stængler citrongræs i køleskabet. Bevares, citrongræs smager godt, men der er også en overlægger for, hvor meget citrongræs man kan bruge i en karrypasta eller i en gryderet. Kreativiteten (dvs. en Google-søgning) måtte sættes i værk.

Alle kender klassikeren farseret porrer, men der er nok ikke mange der kender til farseret citrongræs. Modsat porren som bliver lidt “moset” af den hårdhændet behandling, giver citrongræsset en ninja-like smag til farsen.

Opskriften er min egen, på trods af at der findes utallige opskrifter på nettet af retten. Jeg tog bare en billedsøgning og lod mig inspirere, lidt ligesom William Kamkwamba og hans hjemmebyggede vindmølle. Han byggede sin vindmølle ud fra et billede i en bog. OK, hans præstation er tusindfoldigt større end min (hvis det kan gøre det), men jeg er nu meget tilfreds alligevel.

Du skal til 12 farserede citrongræs bruge bruge:
600 g. hakket svinekød
12 stængler citrongræs
2 fed hvidløg, fint revet
1 dl. østerssauce
1 tsk. rejepasta
3 spsk. fish sauce
3 spsk. Sriracha Sehrscharfe Chilisauce med rød hætte. Kan købes i Bilka mv.
3 spsk. risvin, tør
3 kaffir limeblade, finthakkede
2 birds eye chilier
2 forårsløg, i tynde ringe
2 cm. galangarod, fint revet (kan erstattes med ingefær)
2 æg, sammenpisket
Panko (rasp)
Olie til fritering (1 liter)

Sådan gør du:
Bland alle ingredienser sammen, undtagen citrongræs, olie, æg og panko. Lad blandingen stå i 30 min på køl.

Find citrongræsstænglerne frem og giv dem et snit fra det bunden (5 mm. fra roden) og ca. 5 cm. op. Drej stænglen 90 grader og gør det samme igen.

Tag 1/12 af farsen og stop så meget fars det er muligt ind imellem hver citrongræsstængel og kom resten udover. Vend hver stængel i æg og herefter panko.

Friter 3 af gangen ved middelhøj varme i en lille kasserolle eller i en fritøse ved 160 grader i 5-7 min. De må ikke bliver meget mørke eller brankede.

Server med en risnuddelsalat til.

Written by

Hvis du på denne side falder over en ret med hjerne, lever, hjerte, hale, tæer, hoved eller insekter, så er jeg sandsynligvis ophavsmand til den. Jeg er gastronomisk interesseret med en forkærlighed for det alle andre ikke vi have og i visse tilfælde afskyr.

No comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Top